Smink Szerelem

Minden ami smink:)... (röviden tömören) Nah de azért még is írok vmit...:) Sziasztok! Itt Jenny Parker-ként vagyok elérhető egyébként meg Zsaninak hívnak:) és megpróbálok segíteni azoknak, akik szeretnének sminkelni, de nem tudják hogyan kezdjenek neki. Tervben van, hogy videókat is csinálok majd..:) de ez még csak terv:D. A sminkelést sosem tanultam tanfolyamokon, mindent amit tudok internet segítségével értem el..:) Bár ez lehet, hogy majd meglátszik :P:D... Addig is jó szórakozást :)

Kövess a FaceBookon is ;)

az oldal QR kódja

qr-kod

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Látogatók :)

<--Ennyien látogattatok meg

Ebből a cikkből megtudhatod, hogy milyen sminkecsetet mire tudsz használni. Remélem ezzel is tudok valamit segíteni:) ;)

 Bemutatjuk, mi mire jó, és gyorstalpalón végigvesszük, hogyan tároljuk, tisztítsuk az ecseteinket, ha már megvettük. Jó sokféle van, de látni az alagút végét, nyugi.

Applikátorral (1) gyorsan és hatékonyan tudunk dolgozni. Érdemes gumis fejűt választani, mert az tartósabb, és a használata is kényelmesebb. Szemhéjecsetet (4) legfőképpen selyemporokhoz, por alakú szemfestékekhez válasszunk, minél nagyobb a fej, annál gyorsabb és alaposabban tudunk vele dolgozni. Általában szőrből vannak és puhák.

Ha úgy érezzük, még szeretnénk finomítani a szemfestésünkön, használjunk satírozóecsetet (3). Ez mindig szőrből van, többnyire egy lekerekített, tömött pamacs, amivel a kontúrosabb részeket elsatírozhatjuk. Szemöldökecsetek (2) is léteznek, szintén szőr és szintetikus kiadásban. Ha a szintetikussal melózunk, és vizesen vinnénk fel vele vonalat, jó esélyünk van rá, hogy széttartanak majd a szálak, szétesik a fejforma, és dobhatjuk a fenébe a zsákmányt.



Rúzsecset

Borsasminkes előnyben részesíti a praktikus, összecsukható változatot (1) (persze valódi szőrös változat), mert bárhol elfér, és nem rúzsozza össze vele a neszesszerét.

Ahogy eddig is: ebből is van szőr- és műanyag verzió (2), de nagyjából mindkettő megfelel, csak a szintetikusnál vigyázni kell, hogy a szálak ne hajoljanak el, mert nem lehet visszahajlítani őket az eredeti pózba. (Illetve, hogy gyakran nem jön ki belőlük a rúzs színe.) Van hosszúkásabb, kerekebb forma, de a lényeg, hogy a vége legyen megfelelően elvékonyítva.

Alapozóecset

Van szintetikus és szőr, de ebből az elterjedtebb a szintetikus. Könnyebben eloszlik és egyenletesebb a szintetikus. Általában lapos formájú, vékony szálú, alapjában a vége felé elvékonyítva. Itt is van vastagabb, tömörebb (1), amivel sebesebben dolgozhatunk. De kisebbel (2) is elérhetjük a megfelelő eredményt, csak tovább tart az alapozás.

Durva tapintásút soha ne vásároljunk, mert dörzsölni fogja a bőrünket. Korrigáláshoz használhatunk kisebb fejű, lapos ecsetet, ezek az úgynevezett korrektorecsetek (3), szem alatti karikákhoz a legjobbak, de kisebb bőrhibák elfedésére is bevethetjük.

Púderecset

Ha van rá mód, ebből is szőröset válasszunk. Minél nagyobb a fej (1), annál gyorsabban lehet vele dolgozni, de pusztán ezért nem szükséges egy gyerekfej méretűre szert tenni, beérhetjük egy kisebbel (2) is.

 

Ennek puhának kell lennie, de csak annyira, hogy azért legyen tartása. Könnyed, gyors mozdulatokkal vigyük fel vele a porpúdert vagy a kőpúdert.

Pirosítóecset

Lehetőleg valódi szőr pírecsetet válasszunk, mert a szálaknak jobb a tartásuk, és jobban tudjuk satírozni a pirosítót az orcánkon. Ha lehet, felejtsük el a szintetikus ecsetet, mert a szálak jóval puhábbak, és használat közben szét fognak állni, és oda is kerül a pirosító, ahová egyáltalán nem szeretnénk.

Kétféle fejtípus van: az egyik a kerek (3), a másik a ferde (2). A kerek formájúval inkább kerekebb formát tudunk kialakítani, a ferdével hosszúkásabbat. Létezik gyárilag festett szőrű ecset (1) is, de figyelem! Nem ér bedőlni a csicsás külcsínnek, Borsasminkes szerint ezek többnyire hitványabb minőségűek.

Tisztítunk, tárolunk

Mi sem egyszerűbb: ha nincs ecsettartónk (hányan, de hányan vagyunk így ezzel), akkor egy hosszúkásabb neszesszerben is elvannak, csak arra vigyázzunk, ne gyűrődjön/hajoljon be a szőr, és a cipzárral se tépkedjük ki. A tisztítás még egyszerűbb: sima szappanos vízzel rámegyünk, megdörgöljük gyöngéden, körkörös mozdulatokkal, aztán óvatosan, a száliránnyal megegyező irányban lesimítjuk a maradék vizet. Ha van patikai sebbenzinünk, azzal is kezelésbe vehetjük, de ha csak sampon van otthon, ne sajnáljuk, jó az is. A szintetikusok rákfenéje, hogy gyakran megmarad rajtuk a rúzsfolt (a rúzsecseten, ugye), és ha egyszer meghajlanak, elgörbülnek a szálak, és bólint az ecset feje, a büdös életben nem kapjuk már vissza az eredetit, még mosással se.

Hogyan válasszunk?

 Első és legfontosabb: az ecsetek minőségét az határozza meg, hogy valódi szőrből vagy szintetikus anyagból készültek-e (itt most nem térünk ki az állatvédelemre, próbálunk mi is arra gondolni, hogy nem e célból fogják be az ártatlan mókusokat, pont). Az oridzsi drágább, de puhább, és használni is könnyebb. A szintetikusoknál észnél kell lenni: figyelni kell, hogy az ecset feje szépen legyen kialakítva, a szálak végei precízen rendeződjenek formába, különben oda az egész, hiába van meg bennünk a festői tálentum. És itt jön a képbe a forma: még a szőrösöknél is alaposan vizsgáljuk meg, szép egyenletesek-e a végek, ez a végeredmény szempontjából kardinális kérdés, és ha már költünk rá, legyen olyan az az ecset.

Forrás:borsa.hu/20090306/sminkiskola_sokadik_resz_az_ecsetek/sminkiskola_tippek_ecsethasznalathoz/

borsa.hu/20090306/sminkiskola_sokadik_resz_az_ecsetek/sminkiskola_tippek_ecsethasznalathoz/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sminkszerelem.blog.hu/api/trackback/id/tr843054869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása