Smink Szerelem

Minden ami smink:)... (röviden tömören) Nah de azért még is írok vmit...:) Sziasztok! Itt Jenny Parker-ként vagyok elérhető egyébként meg Zsaninak hívnak:) és megpróbálok segíteni azoknak, akik szeretnének sminkelni, de nem tudják hogyan kezdjenek neki. Tervben van, hogy videókat is csinálok majd..:) de ez még csak terv:D. A sminkelést sosem tanultam tanfolyamokon, mindent amit tudok internet segítségével értem el..:) Bár ez lehet, hogy majd meglátszik :P:D... Addig is jó szórakozást :)

Kövess a FaceBookon is ;)

az oldal QR kódja

qr-kod

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Látogatók :)

<--Ennyien látogattatok meg

Így véd a smink

2012.01.14. 13:12

szerző: JennyParker

Franciaországban végzett kozmetikai kutatások és tesztelések bebizonyították, hogy az érzékeny bõrûeknek csupán 1/3-a mutat valódi érzékenységet a kozmetikumok összetevõi iránt.

A nõk legnagyobb többsége érzékeny bõrû, különösen az arcon. A fehér bõrûek szinte kivétel nélkül azok, de a barna bõrûek között is egyre többen vannak, akiknek arca - különösen a szeles, esõs, hideg idõjárásban - érzékenynek mutatkozik. Kipattogzik, piros foltok jelennek meg. Szúr, viszket fáj. Sok bõrgyógyász még ma is azt vallja, és tanácsolja páciensének, hogy az érzékeny bõrûek egyáltalán ne sminkeljék arcukat.

A másik 2/3 viszont csak úgynevezett "szenzitiv" kategóriába tartozik, azaz az õ arcbõrük csak az idõjárás hatására szárad ki erõteljesebben, válik érdessé, viszketõvé és fájóvá.

Az érzékenységet a bõr vékonysága, és ezáltal gyenge védõ funkciója okozza. Ezért amellett, hogy az érzékeny bõrûeknek zsíros és hidratáló krémeket kell használniuk, a sminkelés õsztõl-tavaszig kifejezetten ajánlatos.

A kozmetikai cégek pontosan ezért fejlesztették ki az érzékeny bõrûek számára azokat az alapozókat, rúzsokat, amelyek nemhogy szárítanak a bõrt, hanem olyan anyagokat tartalmaznak, melyek hidratálják is az arcbõrt, és az ajkakat.

A bõr alapszínéhez legjobban illõ alapozókra pedig már nyugodtan felvihetõk a napszakhoz, illetve alkalomhoz illõ halványabb, vagy erõteljesebb arcszínezõk.

A smink réteg így mintegy "vastagítja" a bõrt, és megvédi az esõtõl, széltõl hidegtõl. Ezek a készítmények ráadásul általában antiallergének is, tehát nemcsak a szenzítiv, hanem a kifejezetten érzékeny bõrûek is nyugodtan megpróbálhatják használni.

Személyes érintettségem alapján még egy extra tippet tudok adni az érzékeny bõrûeknek: erõs szélben és hidegben a smink alá használjanak a csecsemõknek, kisgyerekeknek e célra kifejlesztett speciális krémet.

forrás:http://sminkmester.centrumnet.hu/smink_hirek/a_smink_vedelme/&pid=8efe25d7830bd4aeaff3f015c21f07ed

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sminkszerelem.blog.hu/api/trackback/id/tr693545159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása